Våre tjenester

Poliklinikk

Vi foretar helseundersøkelser, vaksineringer, ID-merking, kloklipp, utstedelse av pass for utenlandsreise og andre generelle rutinebesøk.

Tannbehandling

Regelmessige undersøkelser av tenner og munnhule er viktig.

Les mer

Indremedisinsk utredning

Indremedisin er en samlebetegnelse for en rekke sykdommer

Les mer

Ernæringsrådgivning

Veiledning av riktig fór til dyret ditt

Les mer

Digital røntgen og ultralyd

Vi kan utføre både digital røntgen og ultralyd for undersøke ditt kjæledyr

Les mer

Laboratorie-undersøkelser

Vi har et godt utstyrt laboratorium

Les mer

Hudutredning

Ved hudproblemer foretas en grundig utredning av dyret for å komme til bunns i problemet

Les mer

Kirurgi

Vi utfører mange ulike typer inngrep

Les mer

Tannbehandling

Regelmessige undersøkelser av tenner og munnhule er viktig. Alle dyr som kommer inn til undersøkelse hos oss får rutinemessig undersøkelse av munnen.  

Årsaker til at hunden eller katten din har behov for tannbehandling varierer og kan være mange. Tannstein, tannfrakturer og sykdommer i tenner eller tannkjøtt er de vanligste årsakene.

Endringer i spisemønsteret og dårlig ånde kan være sykdomstegn hos dyr. 
Dårlig tannhelse kan forringe dyrehelsen generelt og ofte skyldes endringer i dyrets adferd tannrelaterte problemer.

Vi har et eget tannrom som er utstyrt med moderne tannlegeutstyr. Vi bruker digital tannrøntgen og intraoralkamera for å avdekke skader på tenner eller lidelser som gir ubehag for dyret, men som nødvendigvis ikke sees med det blotte øyet

Selve tannbehandlingen går ut på at dyret blir lagt i narkose og nøye overvåket av dyrepleier mens tennene renses og poleres.

 

Indremedisinsk utredning

Indremedisin er en samlebetegnelse for en rekke sykdommer som blant annet

  • Hudsykdommer
  • Hormonsykdommer
  • Urinveissykdommer
  • Mage-/tarmsykdommer
  • Infeksjonssykdommer

Hos oss på Borg Dyreklinikk gjennomfører vi indremedisinske utredninger med blodprøver, urinprøver, digital røntgen, ultralyd eller andre metoder.

Vi har et velutstyrt laboratorium med mulighet for analyse av blodprøver, urin- og avføringsprøver og mikroskopi av ulike hud- og øreprøver. Dette er hjelpemidler vi benytter oss av for å komme frem til riktig diagnose når dyret ditt er sykt.

Kirurgi

Hos oss utfører vi ulike typer kirurgi, men hovedsakelig bløtvevskirurgi. Rutineinngrep som kastrering/sterilisering, og også operasjon av hud- og jursvulster, fjerning av analkjertler, og urinsteiner.

Vi utfører også mer akutte operative inngrep som livmorbetennelser, keisersnitt.

Vi er opptatt av å gi dyret det beste behandlingstilbudet. Dersom dyret ditt har behov for kirurgiske inngrep vi ikke har utstyr eller kompetanse til å gjennomføre, vil vi henvise deg videre til kolleger med spesialkompetanse på det aktuelle området.

Alle inngrep utføres i sterile omgivelser med moderne narkose- og overvåkingsutstyr.

Hudutredning

Ved hudproblemer foretas en grundig utredning av dyret for å komme til bunns i problemet. Generelt med hudproblemer, kreves det ofte flere konsultasjoner og oppfølgning av dyret for å komme frem til årsak og riktig behandling.

Vi er her for både dyr og eier hele veien.

Digital røntgen og ultralyd

Digital røntgen benytter vi til undersøkelser, som et hjelpemiddel, hvor vi kan se både skjelett og indre organer. Ultralyd bruker vi både til indremedisinsk utredning, men også til drektighetsundersøkelser.

Det er vanskelig å fastlå nøyaktig antall fostere ved ultralydundersøkelse, så vi anbefaler derfor, for sikker forstertelling, å ta røntgen fra dag 45 i drektigheten.

Ernæringsrådgivning

Hos oss gir vi veiledning av riktig fòr til dyret ditt, uavhenig av om det har et behov for diettfòr grunnet sykdom, alder eller overvekt. Eller om du bare vil ha veiledning for riktig fòring generelt på ditt friske dyr.

Laboratorie-undersøkelser

Vi har et godt utstyrt laboratorium hvor vi analyserer blod, med et moderne blodprøveapparat som gjennomfører hematologiske og biokjemiske analyser. Det inkluderer spesifikke lever- og nyretester, CRP, stoffskifte, fruktosamin m.m.

Vi analyserer også urin og avføringsprøver, og har også en del hurtigtester som kan påvise f.eks parvo ,pankreatitt og FIV/ FeLV.

Under mikroskopet ser vi på alt fra blodutstryk til hudskrap og urin og avføringsprøver.

Vi sender også avgårde prøver ved behov for videre analysering, til flere laboratorier vi samarbeider med.

 

Ikke fått svar på det du lurte på ?

Ta kontakt med oss for mer info